Grönkål – Långkål

Det här är faktiskt min absoluta favorit på julbordet!

Grönkål/långkål

250g färsk grönkål (ca 2 liter hackad)
4 dl vatten
½ buljongtärning
1,25 dl havregrädde
muskot
salt
peppar

Skär bort de grövsta stjälkarna från grönkålen och grovhacka det som blir kvar. Koka upp vattnet med buljongen, lägg i grönkålen och rör om. Låt koka utan lock tills grönkålen är mjuk och vätskan är borta. Blanda ner grädden och smaksätt med muskot, salt och peppar.

Print Friendly, PDF & Email

2 reaktioner till “Grönkål – Långkål”

  1. Nej, det har jag inte! Men det låter ju som en bra ursäkt att få veva ihop en omgång långkål till (för den tog raskt slut)!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *