Vegansson med kapris

Kapris ger bra smak till vegansk jansson. Vill man kan man ha i någonting lite tuggigt också, exempelvis kantareller.

Vegansson med kapris

10 fasta potatisar
6 dl havregrädde
1 rödlök
1 burk (55 g) kapris
ströbröd
margarin
salt

Sätt ugnen på 200°.

Skär potatisen i strimlor och skiva löken. Smörj en form med margarin och varva potatis, lök och kapris i den. Häll över grädden, lagen från kaprisburken och salta gärna lite extra. Vätskan bör täcka potatisen åtminstone till 3/4, annars kan du hälla på mer grädde (ursprungligen stod det 3 dl i receptet, men jag tog alltid minst dubbelt så mycket så jag ändrade till 6). Täck med ett tunt lager ströbröd och dutta ut lite margarin på toppen.

Gratinera i ca 1 timme.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *