Piroger med spenattofu och örter

Piroger

Deg:
3 dl fingervarmt vatten
50 g jäst
½ tsk salt
½ dl olivolja
8 dl mjöl (ungefär)

Fyllning:
1 paket (300 g) hård tofu
stekfett
3 dl hackad spenat
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 dl färsk hackad basilika
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl olivolja
mycket örtsalt
svartpeppar

Börja med degen. Lös upp jästen i vattnet, blanda i salt och olja. Tillsätt så mycket mjöl att du får en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter, gör fyllningen under tiden.

Smula tofun i stekpanna och stek tillsammans med spenaten och alla örter och kryddor. Blanda ner olivoljan. Ta så mycket örtsalt att det blir lite för salt, det känns alltid mindre sen när pirogerna är klara.

Bygg ihop till piroger i önskad storlek. Till en buffé eller picnic passar det finfint med små piroger (gör t.ex. 16 st), äter du dem som en huvudrätt kanske du vill ha ganska stora (gör t.ex. 6 st).

Pensla gärna med olja och grädda i 250° i ca 10 minuter eller tills de ser fina ut (beroende på storlek och din ugn).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *