Denna paj blev en ny favorit på julbordet 2011. Tack till Djurens Rätt för receptet.

Deg:
125g margarin
3½ dl vetemjöl
1-2 msk vatten
alternativt: färdig pajdeg
Fyllning:
1 rödlök
250g fast tofu (gärna Kung Markattas marinerade)
400g färsk grönkål
100g Oatly påMackan, eller annan vegansk färskost
½ dl havregrädde
1 dl valnötter
salt & peppar
Gör eller köp pajdegen och tryck ut den i en form med ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och låt formen stå svalt i en halvtimme.
Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda skalet i 10 minuter.
Skala, skiva och fräs löken i en stekpanna. Lägg åt sidan i en skål och rör ner mjukosten (Oatly påMackan) och grädden. Smaka av med salt och peppar.
Hacka grönkålen och låt koka ett par minuter i lättsaltat vatten. Dela tofun i kuber och stek dem. Salta och peppra. Lägg i grönkålen en stund.
Blanda de två rörorna, häll i pajskalet och strö över valnötterna.
Grädda i ca 30 minuter.
