Kikärtsgryta med saffran

Vill spara detta goda recept, plockat rakt av från vegomagasinet.se.

4 portioner

1 gul lök, finhackad
1 röd paprika, finhackad
2 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 kanelstång
1 paket saffran, 0,5 g
2 dl krossade tomater
1 burk kokosmjölk à 400 ml
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta

Fräs lök och paprika i lite olja tills det mjuknar och får lätt med färg. Rör ner allt förutom kikärterna. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Vänd ner i grytan och låt bli varma.
Servera med t ex fullkornsris, mathavre, matvete eller quinoa.

Print Friendly

Linssoppa Mexicano

4 portioner:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1½ dl gröna linser
1 liter grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater
1 tsk mald spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1½ dl röda linser

Hacka lök och vitlök, fräs den mjuk i oljan. Tillsätt gröna linser, buljong och tomater. Låt puttra under lock i ca 25 minuter. Tillsätt sedan röda linser och kryddor och låt puttra ytterligare ca 10 minuter.

En baguette passar bra som tillbehör.

Print Friendly

Myntadoftande aubergine- och färsgryta

4 portioner:
1 lök
1 aubergine
örtsalt
1 förpackning tomatkross, 500g
1 dl torr sojafärs
3 dl vatten
1 tsk mynta
flytande margarin
salt, peppar

Hacka löken och skär auberginen i stora bitar. Stek lök och aubergine en stund i rikligt med flytande margarin och krydda med örtsalt. Häll sedan över tomatkross och sojafärs, vatten (gärna direkt från vattenkokaren så du inte tappar tid på att värma upp det i grytan) och mynta. Låt koka tills färsen är mjuk och grytan kokat ihop. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly