Chokladmousse, lyxig

Chokladmousse

Detta är en underbart god chokladmousse som passar utmärkt som topping på cupcakes, eller att avnjuta som den är.

350g silkestofu
½ dl sojamjölk
2 msk lönnsirap
1 tsk vanillinsocker
350g mörk och söt choklad
valfritt: 1 msk snabbkaffepulver

Mixa silkestofu, sojamjölk, lönnsirap, vanillinsocker och eventuellt snabbkaffepulver tills det blir slätt.

Smält chokladen på valfritt sätt (vattenbad eller försiktigt i micron).

Mixa ner chokladsmeten i tofusmeten tills det blir riktigt slätt.

Kyl moussen i en lufttät behållare i minst en timme.

Print Friendly

Enkel och kalorisnål mousse med valfri smak

Den allra enklaste moussen får du genom att mixa silkestofu med önskad smaksättning. Gör till exempel hallonmousse genom att blanda i lagom mycket hallon och strösocker, eller för all del hallonsylt. Chokladmousse kan du göra med kakao och socker, eller med O’boy-pulver. Variationsmöjligheterna är oändliga och moussen kan ätas som den är eller användas som t.ex. tårtfyllning, tårttäcke eller cupcake-dekoration. Smaksätter du med vaniljsocker passar den bra som ”grädde” på tårta.

Print Friendly

Kladdkaka på silkestofu

Ingredienser:
100 g silkestofu
1½ dl flytande margarin
2½ dl strösocker
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl

Sätt ugnen på 150°.

Mixa ihop silkestofu, margarin och socker så det blir slätt. Blanda i övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i mitten av ugnen. Kolla kakan efter 20 minuter och grädda tills en provsticka inte blir för smetig.

Eftersom kakan vinner på kylskåpsförvaring rekommenderar jag att du gör den dagen innan du ska äta den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly