Quinoabiffar

Här är ett recept stulet rakt av från fantastiska Mattias på Vegoriket. Förra gången jag letade efter receptet var hans sida nere och jag gick därför bet. Tar nu det säkra före det osäkra.

4 portioner:
4 dl grönsaksbuljong
2½ dl quinoa
1 burk vita bönor
½ dl maizena
½ gul lök, finhackad
1 tsk mörk soja
1½ tsk torkad oregano
½ tsk salt
vitpeppar

Koka upp grönsaksbuljongen. Tillsätt quinoan och koka i 12 minuter. Häll över quinoan i en bunke och låt svalna. Mixa eller mosa de vita bönorna. Blanda ner bönorna i quinoan tillsammans med maizena, finhackad lök, mörk soja, oregano, salt och vitpeppar. Forma till små biffar och stek i olja eller mjölkfritt smör tills de får fin färg.

Print Friendly

Citronsås

4 portioner:
1 citron
2 dl Tofutti sour supreme
1½ dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller 1 msk grönsaksbuljongpulver
maizenamjöl

1. Tvätta och borsta citronen väl i varmt vatten. Gör tunna strimlor av det gula skalet med zestjärn eller potatisskalare och kniv. Koka skalet 1 minut och släng bort vattnet.

2. Koka ihop sour supreme, vatten och buljongtärning ca 5 minuter. Smaka av med 2 tsk pressad citron och om det behövs salt och peppar. Red såsen med maizenamjöl till lagom tjocklek. Tillsätt citronskalen.

Print Friendly

Tigerkaka Tegelaar

Från den underbara kakboken Mjuka kakor utan ägg och mjölk (den första kakboken i en serie) har jag lånat detta fantastiska recept skapat av Karolina Tegelaar. Är du det minsta intresserad av att baka utan ägg och mjölk ska du definitivt köpa dessa böcker, du kommer inte att ångra dig!

Många tigerkakor (fyrdubbel sats och ganska små formar gav sex stycken)

Ingredienser:
2 1⁄2 dl sojamjölk
2 tsk vinäger
2 msk vatten
2 msk noegg
3 dl vetemjöl
1 dl maizena
1 1⁄2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1⁄2 tsk bikarbonat
1 krm salt
1 dl olja

1 tsk vaniljpulver
3 msk kakao

Smörj och bröa formen. Blanda sojamjölk med vinäger och låt stå. Vispa vatten med noegg. Blanda vetemjöl, maizena, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Vispa sedan samman de tre blandningarna samt oljan. Dela upp smeten i två skålar, den ena smaksätter du med vanilj och den andra med kakao. Häll ner blandningarna i formen i omgångar och grädda i mitten av ugnen ca 35-45 minuter i 175°C. Testa med en provsticka som ska komma ut ren från kakan. Låt kakan svalna något innan den vänds upp.

Detta och fler smakprovsrecept finns på kakboken.se.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly